vijesti

30.09.2011.
Prehrana može smanjiti rizik za rak dojke
Žene čija se prehrana u velikoj mjeri sastoji od voća i povrća imaju 20% manji rizik za pojavu jednog tipa raka dojke, objavili su američki znanstvenici.
29.09.2011.
Rak debelog crijeva brže napreduje kod muškaraca
Kod muškaraca oboljelih od raka debelog crijeva su tumori češće u odmakloj fazi razvoja nego što je to slučaj kod oboljelih žena iste dobi.
29.09.2011.
Vitamin B12 ključan za kognitivne sposobnosti
Manjak vitamina B12 može imati značajan negativan utjecaj na kognitivne sposobnosti, pokazalo je istraživanje na osobama starije životne dobi.
28.09.2011.
Fraktura kuka i povećanje rizika za smrt
Žene koje dožive frakturu kuka u dobi od 65 do 69 godina imaju peterostuko veći rizik za smrt u roku od jedne godine, objavili su američki znanstvenici.
28.09.2011.
Očevi imaju manji rizik za smrt od bolesti srca
Novo istraživanje američkih znanstvenika sa Stanford University sugerira kako očevi imaju prosječno 17% manji rizik za smrt od bolesti srca nego muškarci koji nemaju djece.
27.09.2011.
Gen povezan s amiotrofičnom lateralnom sklerozom
Američki znanstvenici su na kromosomu 9 otkrili gen koji je odgovoran za više od trećine naslijeđenih slučajeva amiotrofične lateralne skleroze (ALS).
27.09.2011.
Gen utječe na učinkovitost lijekova za astmu
Američki znanstvenici vjeruju kako genetsko nasljeđe može objasniti zbog čega su lijekovi namijenjeni kontroli astme smanjeno učinkoviti kod oko 40% pacijenata.
27.09.2011.
Sve veće financijsko opterećenje liječenja raka
Troškovi liječenja raka u razvijenim zemljama se konstantno povećavaju što bi uskoro moglo dovesti do krize, upozorava međunarodna skupina znanstvenika.
26.09.2011.
Obećavajuće testiranje cjepiva za malariju
Francuski znanstvenici planiraju proširenje kliničkog testiranja novog cjepiva za malariju nakon što su se prvi rezultati pokazali obećavajućima.
26.09.2011.
Konzumacija ribe u prevenciji moždanog udara
Osobe koje jedu ribu nekoliko puta tjedno imaju 6-12% manji rizik za moždani udar, pokazalo je novo istraživanje provedeno na Harvardu.
Borovi
0,3
niska
Čempresi
0,1
niska
Drveće
Korovi
Lijeska
0,1
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
0,6
niska
Crkvina
0,2
niska
Vrba
0,1
niska
Čempresi
0,1
niska
Čempresi
0,4
niska
Lijeska
0,1
niska
Čempresi
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: