vijesti

12.05.2013.
Masna hrana povezana s umorom
Istraživanje američkih znanstvenika s Penn State College of Medicine je povezalo konzumaciju masne hrane s većom učestalošću osjećaja umora.
12.05.2013.
Nesanica i rizik za hospitalizaciju
Osobe srednje i starije životne dobi koje pate od nesanice imaju veći rizik za hospitalizaciju, objavili su američki znanstvenici.
10.05.2013.
Uloga gena u osteoporozi
New England Journal of Medicine je objavio studiju koja povezuje mutacije gena uključenog u razvoj kostiju s povećanjem rizika za gubitak koštane mase.
10.05.2013.
Šećer u krvi povezan s Alzheimerom
Povišena koncentracija šećera u krvi može dovesti do povećanja rizika za Alzheimerovu bolest, najčešći oblik demencije.
10.05.2013.
Crvena kosa i melanom
Pigment odgovoran za crvenu boju kose je u novoj studiji američkih znanstvenika povezan s većim rizikom za najsmrtonosniji oblik raka kože.
10.05.2013.
Svakodnevna buka utječe na srce
Novo istraživanje njemačkih znanstvenika sugerira kako već izloženost svakodevnoj uobičajenoj buci može utjecati na funkciju srca.
09.05.2013.
Magnezij jača kosti
Novo istraživanje američkih znantvenika sugerira kako je magnezij jednako važan za zdravlje kostiju kod djece kao i kalcij.
09.05.2013.
Utjecaj gladi na kupovinu
Kupci koji su bili gladni su se u novom istraživanju češće odlučivali na kupnju nezdravih visokokaloričnih proizvoda, objavili su znanstvenici s Cornell University.
07.05.2013.
Prehrana i uspjeh IVF-a
Prehrana s visokim udjelom proteina i niskim udjelom ugljikohidrata je u novoj studiji povezana s većim izgledima za uspjeh in vitro fertilizacije (IVF).
07.05.2013.
Dude u prevenciji astme i alergija?
Podaci švedskih znanstvenika ukazuju na 63-88% manji rizik za astmu i alergije kod djece čije su dude roditelji "čistili" tako što bi ih stavili u svoja usta.
Čempresi
0,1
niska
Lijeska
0,1
niska
Drveće
Lijeska
0,1
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
0,3
niska
Vrba
0,3
niska
Lijeska
0,1
niska
Čempresi
0,4
niska
Čempresi
0,3
niska
Jasen
0,1
niska
Čempresi
0,3
niska
Lijeska
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: