vijesti

02.04.2010.
Vitamin K smanjuje rizik za rak
Osobama koje prehranom unose veće količine vitamina K prijeti manji rizik obolijevanja i smrti od raka, posebice karcinoma pluća i prostate, objavili su njemački znanstvenici.
02.04.2010.
Američki znanstvenici preporučuju masnu hranu za doručak
Studija provedena na University of Alabama sugerira kako hrana bogata mastima koja se jede za doručak može spriječiti pojavu metaboličkog sindroma.
01.04.2010.
Žene koje su dojile imaju manji rizik za dijabetes
Žene srednje i starije životne dobi imaju manji rizik obolijevanja od dijabetesa tipa 2 ako su dojile svoju djecu, sugerira istraživanje australskih znanstvenika s University of Western Sydney.
01.04.2010.
Genetski test omogućuje odabir optimalne kemoterapije
Škotski znanstvenici s Edinburgh University su razvili novu jednostavnu metodu za identifikaciju pacijentica s rakom dojke kod kojih su najveći izgledi za uspjeh određenog tipa kemoterapije.
01.04.2010.
Broj poroda povezan s rizikom za moždani udar
Žene koje su rodile više od jednog djeteta mogu imati veći rizik za hemoragijski moždani udar, tvrde južnokorejski znanstvenici.
01.04.2010.
Masažom protiv depresije
Terapija utemeljena na masaži može ublažiti simptome depresije, tvrde tajvanski znanstvenici sa sveučilišta I-Shou.
31.03.2010.
Gazirani sokovi štete spermijima?
Muškarci koji dnevno popiju više od litre gaziranih sokova imaju oko 30% manji broj spermija nego muškarci koji uopće ne piju kolu, sugerira studija provedena u Danskoj.
31.03.2010.
Trećina tinejdžera u svijetu je nedovoljno tjelesno aktivna
Podaci prikupljeni u 34 zemlje pokazuju kako gotovo trećina od 70000 ispitanih tinejdžera najmanje tri sata dnevno provodi pred televizorom ili računalom.
31.03.2010.
Psihijatri: Mediji suodgovorni za poremećaje u prehrani
Britanski Royal College of Psychiatrists je pozvao medije da prestanu promovirati nezdrav izgled i tako poticati razvoj poremećaja u prehrani, posebice kod mladih.
29.03.2010.
Zdrava prehrana može smanjiti rizik za rak dojke
Analiza rezultata 18 ranije provedenih istraživanja sugerira kako češća konzumacija povrća i proizvoda od integralnog zrna uz smanjenu konzumaciju alkohola može reducirati rizik obolijevanja od raka dojke.
Čempresi
0,1
niska
Borovi
0,1
niska
Borovi
0,1
niska
Čempresi
0,4
niska
Crkvina
0,2
niska
Čempresi
0,6
niska
Borovi
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: