vijesti

05.02.2010.
Antioksidans biljnog podrijetla u prevenciji leukemije
Konzumacija hrane bogate prirodnim flavonoidom po imenu apigenin može pomoći u prevenciji leukemije, tvrde nizozemski znanstvenici.
05.02.2010.
Carski rez ne utječe na trajanje dojenja
Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji uz sudjelovanje 2000 rodilja sugerira kako, suprotno uvriježenom mišljenju, porod carskim rezom nije povezan sa skraćenim trajanjem dojenja.
04.02.2010.
Estrogen iz prehrane ne utječe na rizik za rak
Fitoestrogeni prisutni u hrani biljnog podrijetla ne utječu značajno na rizik za obolijevanje od karcinoma dojke, prostate i debelog crijeva.
04.02.2010.
Napredak u liječenju leukemije
Australski znanstvenici s Melbourne University vjeruju da su ostvarili veliki napredak u mogućnosti liječenja akutne limfoblastične leukemije (ALL).
04.02.2010.
Vlaga i kiša povećavaju rizik za glavobolje
Istraživanje u kojem je sudjelovalo 25 djece i tinejdžera s migrenama i kroničnim glavoboljama sugerira kako kiša i vlaga u zraku mogu otežati njihove simptome.
04.02.2010.
Zakoni ne uspijevaju suzbiti konzumaciju kanabisa
Međunarodna skupina stručnjaka je objavila izvješće koje pokazuje da širom svijeta restriktivni zakoni ne dovode do smanjenja konzumacije marihuane.
03.02.2010.
Novi uvid u djelovanje gena
Znanstvenici iz islandske tvrtke Decode Genetics su utvrdili kako djelovanje nekih mutacija gena povezanih s bolestima ovisi o tome jesu li naslijeđeni od oca ili od majke.
03.02.2010.
Važnost odgovarajućeg razmaka izmeću trudnoća
Istraživanje provedeno u Izraelu pokazuje da razmak manji od 6 mjeseci između dvaju trudnoća povećava rizik od smrti bebe za 64%.
03.02.2010.
Nova meta u ratu protiv Alzheimerove bolesti
Francuski znanstvenici s INSERM-a su u laboratorijskim eksperimentima identificirali interakciju između dvaju tipova proteina koja pruža nadu za novi način liječenja Alzheimerove bolesti.
03.02.2010.
Protein povezan s rakom jetre
Protein po imenu TAK1 sudjeluje u prevenciji oštećenja jetre, uključujući upale, fibrozu i karcinom, pokazalo je istraživanje američkih i japanskih znanstvenika.
Čempresi
1,5
niska
Crkvina
0,8
niska
Trave
0,8
niska
Ambrozija
2,1
umjerena
Loboda
0,8
niska
Trave
1,1
niska
Čempresi
0,6
niska
Crkvina
0,8
niska
Pelin
0,4
niska
Trave
0,8
niska
Trputac
0,2
niska
Čempresi
1,1
niska
Crkvina
0,8
niska
Korovi
Ambrozija
0,8
niska
Koprive
0,4
niska
Trave
0,4
niska
Čempresi
1,6
niska
Crkvina
1,5
niska
Ambrozija
0,4
niska
Čempresi
1,4
niska
Koprive
0,8
niska
Ambrozija
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: