vijesti

08.01.2011.
Amerikanci misle da zdravo jedu
Većina Amerikanaca je uvjerena kako ima zdravu prehranu, pokazala je anketa koju je objavio Consumer Reports.
07.01.2011.
Ispadanje zuba ukazuje na rizik za gubitak pamćenja
Osobe starije životne dobi koje gube zube imaju veći rizik za razvoj demencije, pokazalo je istraživanje provedeno u Japanu uz sudjelovanje 4000 ispitanika starijih od 65 godina.
07.01.2011.
Tjelesna aktivnost smanjuje smrtnost od raka prostate
Muškarci oboljeli od raka prostate koji redovito prakticiraju kratke energične tjelesne aktivnosti imaju manji rizik za smrt, objavio je Journal of Clinical Oncology.
07.01.2011.
Blokiranjem gena do smanjenja tjelesne mase
Časopis Cell Metabolism je objavio rezultate po kojima je blokiranjem djelovanja jednog gena moguće smanjiti količinu masti koju organizam apsorbira iz hrane.
06.01.2011.
Maslinovo ulje i povrće za zdravije srce
Istraživanje talijanskih znanstvenika je pokazalo kako česta konzumacija maslinovog ulja i lisnatog povrća smanjuje rizik za razvoj bolesti srca.
06.01.2011.
Novo istraživanja o uzrocima ispadanja kose
Američki znanstvenici vjeruju da su poteškoće s funkcijom matičnih stanica odgovornih za rast nove kose odgovorne za ćelavost.
05.01.2011.
Prehrana može ublažiti toksični učinak arsena iz vode
Osobe koje piju vodu prirodno kontaminiranu arsenom mogu smanjiti rizik za zdravlje ako često konzumiraju rotkvice i slično korjenasto ili gomoljasto povrće.
05.01.2011.
PTSP ima trajne psihosocijalne učinke
Posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) je povezan s dugotrajnim fizičkim, emotivnim i kognitivnim poteškoćama kod ratnih veterana, objavili su američki znanstvenici s University of Minnesota.
05.01.2011.
Gen povećava podložnost depresiji
Istraživanje američkih znanstvenika s University of Michigan sugerira kako genetske predispozicije snažno utječu na izglede za razvoj depresije.
04.01.2011.
Velika Britanija: Kampanja za zdraviju prehranu
Britanska vlada je predstavila program vrijedan 250 milijuna funti u sklopu kojeg će biti podijeljeni milijuni bonova za sniženje cijena zdrave hrane.
Borovi
0,1
niska
Čempresi
0,1
niska
Drveće
Borovi
0,1
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
1,0
niska
Lijeska
0,4
niska
Borovi
0,3
niska
Crkvina
0,2
niska
Korovi
Čempresi
0,1
niska
Drveće
Čempresi
1,3
niska
Jasen
0,3
niska
Lijeska
0,3
niska
Borovi
0,5
niska
Čempresi
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: