vijesti

09.12.2013.
Rizik za giht ostaje u obitelji
Novo istraživanje provedeno na Tajvanu ukazuje na važnu ulogu obiteljske povijesti bolesti u riziku za razvoj gihta.
09.12.2013.
Djelovanje gena za Alzheimerovu bolest
Gen koji je već ranije povezan s Alzheimerovom bolešću može početi izazivati promjene u mozgu već u djetinjstvu, piše časopis Molecular Psychiatry.
09.12.2013.
Bakterije i rizik za rak debelog crijeva
Neke bakterije probavnog sustava mogu smanjiti rizik obolijevanja od raka debelog crijeva, no postoje i sojevi koji povećavaju izglede za razvoj ove bolesti.
08.12.2013.
Preporuka za pjevanje u zboru
Istraživanje provedeno na Oxford University sugerira kako pjevanje u zboru ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje.
08.12.2013.
Tjelesna masa i sportske ozljede
U novom istraživanju danskih znanstvenika je povećana tjelesna masa povezana s većim rizikom za sportske ozljede.
07.12.2013.
Depresija komplicira dijabetes
Čak i blaga depresija može dovesti do utrostručenja rizika za komplikacije kod pacijenata s dijabetesom tipa 2, objavili su kanadski znanstvenici.
07.12.2013.
Tjelovježba - terapija za demenciju
Osobe s demencijom koje ostaju tjelesno aktivne bilježe poboljšanje kognitivnih sposobnosti, sugerira analiza niza ranije provedenih studija.
06.12.2013.
Rizik povezan s alergijom na pelud
Nalazi američkih znanstvenika ukazuju na veći rizik za leukemiju i limfom kod žena koje pate od alergije na pelud.
06.12.2013.
Novi učinak cjepiva za TBC
Cjepivo za tuberkulozu bi moglo spriječiti razvoj multiple skleroze, sugerira istraživanje provedeno na rimskom sveučilištu Sapienza.
04.12.2013.
Novi soj HIV-a
Švedski znanstvenici su identificirali novi soj HIV-a koji rezultira razvojem AIDS-a u roku od samo 5 godina nakon infekcije.
Čempresi
0,3
niska
Lijeska
0,1
niska
Čempresi
0,9
niska
Lijeska
0,1
niska
Čempresi
0,8
niska
Čempresi
0,8
niska
Koprive
0,4
niska
Čempresi
0,4
niska
Lijeska
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: