Mladi

Online predavanje o borbi mladih s depresijom

Objavljeno 18.10.2024.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZZJZ "Dr. Andrija Štampar" u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom organizira online predavanje za studente pod nazivom "Oluja u meni: borba mladih s depresijom i anksioznosti".
Online predavanje o borbi mladih s depresijom
 

Cilj je educirati studente o sveprisutnim problemima depresije i anksioznosti među mladima, kako bi dobili alate za suočavanje i razumijevanje ovih izazova.

Depresija je jedna od najčešćih mentalnih poremećaja posljednjih godina, a često ju opisujemo i povezujemo s tugom i pasivnošću. No, često može biti praćena i tjelesnom i psihičkom uznemirenošću te osjećajima ljutnje. Već 2019. godine bilo je procijenjeno kako će se s depresijom boriti oko 20% svjetske populacije, što je procijenjeno kao značajan porast u zastupljenosti. Nakon pandemije koronavirusa postoci su dodatno porasli, pa istraživanja pokazuju da su još viši za studentsku populaciju. Studenti prolaze kroz niz promjena i po kretanju na studij i tijekom samog studiranja, što može doprinijeti pojavnosti mentalnih smetnji.

Predavanje će voditi Andreja Nočajević, psihologinja Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZZJZ "Dr. Andrija Štampar" te stručnjakinja za rad s mladima i psihoedukaciju o mentalnom zdravlju. Uz nju, uvodnu riječ održat će prim. dr. sc. Marija Kušan Jukić, dr. med., voditeljica Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ "Dr. Andrija Štampar" te prof. dr. sc. Ivan Urlić, dr. med., neuropsihijatar, psihoterapeut i profesor psihijatrije na Medicinskom fakultetu u Splitu te hrvatski predstavnik Europske udruge za depresiju.

Predavanje je planirano za utorak, 22. listopada 2024. u 18 sati.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.